Leef!Zutphen Zending Header

Giovanni en Carla Veldhuis

Met een passie voor jongeren en trainen van jeugdleiders is Youth Alive opgericht. Vanuit Leef!Zutphen willen wij hen van harte steunen. Ze wonen, samen met hun twee tienerzoons, in Deventer. Al sinds hun de bijbelschooltijd hebben ze visie en geloof voor en in jongeren. In Deventer, hun thuisstad, coördineren ze een interkerkelijke tieneravonden (Basics) en een interkerkelijk jeugdavonden (Shockwave) samen met een groter team. Hun droom is dat jongeren van allerlei kerken samen komen;  vrienden maken, discipelen worden en vrienden mee nemen.

Ons grootste verlangen is mee te helpen aan een generatie van  jongeren die God kent als Vader en Hem radicaal dient.

Sinds december 2014 zijn Giovanni en Carla voor hun inkomen mede afhankelijk van giften.  Mocht je hen willen steunen dan kun je dat doen door een gift over te maken bij St. op de Bres.

IBAN:  NL62INGB0003441628 t.n.v. St. Samen op de Bres, Ermelo o.v.v. Giovanni en Carla Veldhuis.

Even voorstellen

Giovanni is een gezellig mensen-mens. Hij heeft visie voor jongeren en jeugdleiders.  We geloven dat het investeren in de jongeren van ons land van levensbelang  is. Als leider van Youth Alive spreekt hij op jeugdavonden, in gemeenten, geeft trainingen en verzorgt hij met een team het jongerenprogramma op Opwekking. Na zelf 14 jaar als jeugdleiders te hebben gewerkt weten zij hoe zwaar het kan zijn om jeugd te leiden als je geen handvaten of steun hebt.

Carla werkt ruim 25 jaar fulltime als theatermaker. Zelf door een dramastuk tot bekering gekomen,  weet zij als geen ander de impact die een goed uitgebeeld verhaal kan hebben.

Jaarlijks werkt ze aan de theaterproductie Wandeltheater Dolorosa (te Leiden).

Het doel: door middel van kunst, door uitbeelden is het voor veel mensen makkelijker en laagdrempeliger om verhalen over Jezus te begrijpen. Dit is een van de sleutels van communicatie die ook vaak in de bijbel terug te vinden is, en die veel mensen helpt om God te verstaan i.p.v. met woorden.

Theaterweekend

Naast het opvoeren van dramastukken op verschillende plaatsen heeft Carla ook trainingen omdat er onder jong en oud ontzettend veel belangstelling is en weinig christelijk onderwijs. Het theaterweekend is een weekend waar creatievelingen in dans en drama hun hart kunnen ophalen.

Art Summit

Carla kreeg in 2015 een beeld van God dat er een golf van kunst en kunstenaars over Europa zou komen die met hun talenten God dienden. God gebruikt de kunst, kunst is Gods idee en is niet van origine van de wereld! Zij wil hiervoor (samen met een uitgebreid team aan kunstenaars en docenten) mensen onderwijzen, en ook leiders laten zien hoe belangrijk en verdiepend het is om creatieve mensen in hun eigen gemeentes in te zetten in de dienst (naast het woord), zodat zij niet gefrustreerd de wereld in gaan met hun talenten. Deze talenten zijn van God gegeven en mogen een plek hebben.

Er is nog meer zicht nodig op hoe mooi en hoe volwassen de kunsten de kerk kunnen dienen. De Art Summit is een dag waar training en creativiteit onder leiding van de Heilige geest word gezocht met allerlei kunstvormen. We hopen dat dit principe zich zal vermenigvuldigen.

Steun onze zendelingen, geef om dit werk!