Visie Leef!Zutphen

Visie

Wat zien we wat God in ons en door ons heen wil doen? De aarde gevuld met God. Onze visie draait niet in de eerste plaats om projecten, gebouwen of programma’s, maar om Gods prioriteit: mensen!

De mens is gemaakt om God te weerspiegelen. God maakte ons naar Zijn beeld, en zei: “Vermenigvuldig wat Ik in je gelegd heb, wees vruchtbaar en word talrijk, totdat de hele aarde Mij zal zien door jullie heen – en alles van woestenij tot paradijs zal worden”  (Genesis 1:26-28).

De Aarde gevuld met God

Toen de mens in zonde viel, gingen we in plaats van Gods karakter de aard van de slang weerspiegelen en vermenigvuldigen. Gods beeld in ons stierf af, en daarmee ook de mens en de hele schepping. Jezus kwam en haalde door Zijn dood en opstanding de zonde die tussen God en ons in stond, uit de weg! Wie in Hem gelooft, begint opnieuw te leven, te ademen en krijgt een nieuw hart en een nieuwe Geest.

Alles wordt nieuw! We beginnen weer –stap voor stap, gedachte voor gedachte– op God te lijken. En we mogen opnieuw –net als in het begin in Genesis 1– Gods beeld in ons verspreiden in de plaatsen waar we leven.

Dit is Gods droom voor ons en Hij heeft ons hiervoor laaiend enthousiast gemaakt. We zien voor ons hoe een leven, een gezin, een stad, een land en de wereld kan zijn als God regeert in mensenlevens. Als het Koninkrijk komt. Als Gods Wil die in de hemel (de geestelijke wereld) vaststaat, op aarde handen en voeten krijgt door Zijn kerk heen.

Maar zoals de zee vol water is, zo zal de aarde vol kennis van de grootheid van de HEER zijn. (Habakuk 2:14)

Voor een uitgebreidere omschrijving van wat wij precies geloven, bekijk dan onze wat wij geloven pagina.

Help mee te bouwen

Als Gods gemeente zijn we er om elkaar te dienen en om te bouwen aan Leef!Zutphen. Voel jij je hierbij betrokken? Meld je dan aan voor een taak die bij jou past! Zo kunnen we met elkaar een bijdrage leveren voor deze gemeente en voor onze stad.

STEUN NU